Met Seerden kies je voor een betrouwbare partner met een bewezen aanpak. We denken met je mee, van ontwerp tot eindproduct en serie. Hands-on, met een focus op kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid. We beginnen met een inventarisatie van de eisen en wensen. Van daaruit ontwikkelen we samen stap voor stap een complete verpakkingsoplossing die volledig aansluit op jouw hightechproduct, specificaties én logistiek proces.

Analyse: programma van eisen

Een industriële verpakking op maat start met een gedegen analyse van de eisen van de klant. Wat zijn de fysieke eigenschappen en kwetsbaarheden van het product of de componenten? Met welke mechanische en klimatologische invloeden moeten we rekening houden? Zijn er specifieke tools nodig voor efficiënte en veilige handling en transport? En, steeds belangrijker: aan welke duurzaamheidseisen moet de verpakkingsoplossing voldoen? Indien gewenst leggen we de specificaties vast in een programma van eisen. Van daaruit gaan we ontwerpen.

Ontwerp en engineering

Optimale bescherming staat hierbij voorop. Indien beschikbaar maken we gebruik van 3D-bestanden van de klant. We kijken bij het ontwerp echter verder dan het product zelf, want een industriële verpakking is ook een ‘logistiek product’. De verpakkingsoplossing wordt vastgelegd in een technisch document. Vervolgens gaan onze engineers aan de slag. We maken een zorgvuldige keuze uit schokdempende materialen. En indien nodig voegen we een hefmechanisme of ander hulpmiddel toe voor efficiënte handling.

Prototyping en testing

Het resultaat van de engineeringsfase is een prototype, dat kan worden getest. Daarbij voeren we onder meer val- en botstesten uit. Ook een logistieke simulatie kan deel uitmaken van het testtraject. Voldoet het prototype aan de verwachtingen en zijn de testresultaten positief, dan gaan we na akkoord over tot productie.

Productie van de verpakkingsoplossing (serie)

Voor de vervaardiging van de verpakkingsoplossing gebruiken we de beste duurzame materialen en nieuwste machines. Daarbij combineren we innovatie met creatief vakmanschap. Zo maken we bijvoorbeeld slim gebruik van mallen om de foutkans te minimaliseren. Daarmee creëren we een betrouwbare, hoogwaardige industriële verpakking – en serie – die volledig aansluit op jouw specificaties en logistieke keten. En garant staat voor verantwoorde en veilige verzending.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op