Houthandel en de bewerking van hout, daar begon het ooit mee. Sinds 1933 hebben we als Seerden echter een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Als onderdeel van de HQ Group leveren en bewerken we nu al het gecertificeerde hout voor de verpakkingsoplossingen van de groep. Daarbij combineren we vakmanschap met innovatie. Onze creatieve specialisten werken met de nieuwste technologie en machines, zoals een geavanceerde CNC-freesmachine voor hout. Op aanvraag verzorgen we ook houtbewerking voor derden. En natuurlijk zorgen we voor duurzame verwerking van afval- en resthout in onze eigen biomassacentrale.

CNC-houtbewerking: geavanceerd machinepark

We hebben alle moderne machines in huis voor vakkundige CNC-houtbewerking en werken met de nieuwste technieken. Met onze geavanceerde freesmachine voor hout (CNC-bovenfrees) kunnen we 5-assig frezen. Zo besparen we tijd en kunnen we alle houten verpakkingsonderdelen exact volgens specificatie produceren, ongeacht de vorm of maatvoering. Daarnaast beschikken we onder meer over een schaafbank, afkortzagen en opdeelzagen om hout te zagen en bewerken. We leveren verschillende soorten multiplex/triplex, met opties als ruw gezaagd of glad geschaafd, voor gebruik in kisten, kratten en pallets.

Gecertificeerd hout uit verantwoorde bossen

Seerden staat voor duurzame kwaliteit. We zijn lid van de SMHV (Stichting Markering Houten Verpakkingen) en alle houten verpakkingen die we produceren, voldoen aan de normen van de International Phytosanitary Measure 15 (ISPM 15). We verwerken uitsluitend hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC/PEFC).

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op