Natuurlijk gebruiken we voor onze verpakkingsoplossingen ISPM-gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC/PEFC). Maar duurzaamheid en circulariteit gaat bij ons verder. Met innovatieve technieken en slim gebruik van materialen zorgen we niet alleen voor efficiënte processen, recycling en duurzame energie. We dragen ook proactief bij aan de MVO-doelstellingen van onze klanten. Daarnaast zit duurzaamheid bij ons ook in de relaties die we opbouwen, met klanten, toeleveranciers én medewerkers. Want alleen door daarin te blijven investeren, kunnen we samen duurzaam succesvol zijn.

Gecertificeerd hout uit verantwoorde bossen

Met Seerden kies je voor duurzame kwaliteit. We zijn lid van de Stichting Markering Houten Verpakkingen (SMHV) en alle houten verpakkingen die we produceren, voldoen aan de normen van de International Phytosanitary Measure 15 (ISPM 15). Natuurlijk verwerken we uitsluitend hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC/PEFC). Voor onze eco-opslagsystemen voor agrarische producten gebruiken we alleen Noord-Europees vurenhout.

Duurzaam en energieneutraal

Door een slimme combinatie van innovatieve technologie en creatief vakwerk zorgen we voor duurzame en efficiënte processen en materiaalgebruik. Dankzij de diversiteit van de verpakkingen die we creëren – van industriële verpakkingen tot kisten en pallets – kunnen we orders combineren en hebben we weinig uitval. Rest- en afvalstromen verwerken we in onze eigen biomassacentrale voor verwarming van onze gebouwen. En natuurlijk hebben we zonnepanelen. Daarmee zijn we volledig zelfvoorzienend.

De MVO-doelstellingen van onze klanten

Als grote multinationals moeten veel van onze klanten verantwoorden wat ze doen om aan steeds strengere doelstellingen en regelgeving te voldoen. Op het gebied van verpakkingen valt vaak winst te behalen. Met veel van onze klanten werken we dan ook nauw samen om te kijken hoe we hen hierbij het best kunnen ondersteunen. In deze trend loopt Seerden al jaren voorop: we gaan bij onze verpakkingsoplossingen steeds vaker uit van circulaire concepten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op