Het familiebedrijf Seerden is in 1933 opgericht door Frans Seerden. Een gedreven man met een passie voor hout en oog voor vernieuwing. Zijn mentaliteit van ‘samen aanpakken’, het familiegevoel en de mix van innovatie en creatief vakmanschap vormen nog steeds de kern van ons bedrijf.

“Zorg dat je altijd de nieuwste machines hebt” – Frans Seerden


Hoe het begon

Een passie voor hout en drive, daar begon het mee in 1933. Frans Seerden richtte zich met zijn houthandel op de levering van stuthout voor de Limburgse mijnen. Daarbij had hij vanaf het begin oog voor innovatie. Zijn motto: “Zorg dat je altijd de nieuwste machines hebt.”

Na de Tweede Wereldoorlog was er veel behoefte aan hout voor de wederopbouw. Het familiebedrijf breidde uit en legde zich ook toe op houtbewerking. Met een goede mix van innovatie en vakmanschap en een mentaliteit van ‘samen aanpakken’ bouwde het bedrijf al snel een sterke naam op in de houthandel en houtbewerking.

Van familiebedrijf naar pijler van de HQ Groep

De laatste jaren is Seerden onder de bezielende leiding van Henk Seerden uitgegroeid tot dé specialist in industriële verpakkingen. En de vertrouwde partner van gerenommeerde bedrijven in de hightechindustrie, zoals ASML, Daf Trucks en Kuhn.

Sinds 2019 is Seerden onderdeel van de HQ Group. Als lid van de groep leveren we complete verpakkingsoplossingen voor HQ Pack. Ook verzorgen wij op vakkundige wijze de bewerking van hout voor alle verzendoplossingen binnen de HQ Group.

We hebben sinds 1933 dus een hele reis gemaakt, maar in de kern zijn we nog steeds hetzelfde familiebedrijf. Want het familiegevoel, daarin schuilt onze kracht. Als hecht team van creatieve specialisten combineren we innovatie met vakmanschap, en geven we met passie en plezier invulling aan onze missie: we create to protect.